Merida

Strada pe care se afla airbnb-ul are un ceva nu prea încurajator. Case mici, unele părăsite, altele care ar merita o renovare, trotuare înguste si nu prea curate ca să ma exprim elegant.

In exterior casa (da, avem o casă întreaga doar pt noi!) arată ceva mai bine decât vecinele ei dar nimic nu ne lasă sa ghicim interiorul. Usa de la intrare se deschide intr-un hol care continuă cu un patio colorat apoi altă încăpere, apoi alt patio, apoi o terasa, apoi piscina. Camerele au cel puțin 5m sub tavan, e o adevărată catedrală. Am uitat deja cum arată strada !

Merida modernă mai are un avantaj : nu suntem obligați sa folosim mașina. Uberul vine in mai puțin de 2 minute pentru un preț ridicol. Il folosim in dimineața asta ca sa ne duca la muzeul de istorie maya. Da, la fel cu cel din Cancun, ce alta istorie ați crezut voi că găsiți pe aici? Din exterior pare că vom avea nevoie de vreo 3 zile ca sa-l vedem, in realitate nu-s decât vreo doua săli. Cu atat mai bine, nici nu aveam nevoie de mai mult ca sa intelegem cum e cu numerele, cu piramidele, Kukulkan-ul si culturile de porumb.

Uber Mayaș

Tot un Uber ne duce inapoi in centru si ne lasă in Parcul Santa Lucia. E duminica dimineață si ii gasim pe mexicanii de toate vârstele dansând pe o scena in mijlocul altor mexicani care stau pe scaune si îi privesc. E clar, suntem in Mexic, « c’est pas Versailles ici »:)

Ne-am hotărât că ne plac cenotele si mai ales bălăceala in apa limpede înconjurați de stalactite si lilieci. Gasim una nu prea departe de Merida (dar nici foarte aproape), îi lăsăm deci pe mexicanii din oraș dansând si ronțăind chestiile lor mexicane iuți si mergem sa descoperim mexicanii din cenote.

Cenota asta nu are « acoperiș » e că o fântână unde se coboară pe câteva scări improvizate. Cei curajoși desigur că pot plonja direct de pe stâncă, nu e cazul la noi. Apa nu e atat de limpede că la cenotele subterane dar asta nu e important ci senzația că înot într-o fântâna…

Urmarea: Mexican style

Une réflexion sur “Merida

Laisser un commentaire